fredag 4 december 2009

vardagsfunderingar

Nelly frågade mig här om kvällen: - mamma,den allra första människan på jorden, i vems mage låg den?? Försökte förklara olika teorier med att vi härstammar från aporna, Adam & Eva mm. Men sa att eftersom det var så länge sen den första människan fanns och ingen kan minnas från den tiden så vet ingen riktigt. Det godtog hon.

Sen i morse så frågade hon... Efter att man blivit ängel, vad händer sen??
Berättade igen om bibeln och himlen och att man fick vara tillsammans med alla man tycker om. Berättade även att vissa tror att man återföds och blir en ny bäbis. Då tittade hon på mig lite frågande.. När jag sen sa att vissa tror att man kan återfödas som en hund, ett får eller ett träd. Då tittade hon på mig som om jag var galen.

Nova funderar mycket över att hn skall ge bort tuttarna till Tomten, hon tycker att om hon skall göra det så kan ju Mormor ge bort sina tuttar. För det har hon - På magen!! Säger Nova. Vi har uppmuntrat henne väldigt mycket nu om att hon är en stor tjej. Och att hon är jätteduktig, går på pottan. Men det hon själv är stoltast över just nu är att hon lärt sig att sätta på kranen själv.Något hon gör om och om igen...

Tänk vad mycket de har att lära sig i livet, jag är bara glad så länge jag kan bidra med något. Det är väl bara en tidsfråga innan man blir omsprungen i både intelligens och fysiska färrdigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar